David Ritschard I UMEÅ & STOCKHOLM I september

david-ritschard_hemsidebild_01.jpg

13/9 - Umeå - Droskan - Biljetter
21/9 - Stockholm, Bryggarsalen - Biljetter

Strax före midsommar landade 'Brobrännaren', David Ritschards debutalbum som soloartist. Ett decennium som Sveriges främste urbana cowboy, kanske mest känd som frontman i Spinning Jennies. Nashvilledebut 2017 med bandet The Green Line Travelers, uppföljning våren 2018 i samband med prisnominering i Memphis. Inte helt bekväm, för svensk. För dålig på engelska.

Nu som då står berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. Här färdas med ljudets hastighet den amerikanska misären till våra egna diskbänkar. Alltid på modersmålet, alla talar svenska. Inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. Om David Ritschards rakvatten tidigare doftat starkt av svensk–amerikanskt 60-tal så tar 'Brobrännaren' på riktigt steget in i idag.

Ritschard och bandet gjorde en bejublad konsert på vår festival Sthlm Americana i juni, som också gav finfina omnämnanden i princip alla recensionerna som en av de absoluta höjdpunkterna. 

"Det är lysande, berörande och roligt hela tiden. Jag har inte känt mig så uppfylld av en konsert sedan jag vet faktiskt inte när.” Po Tidholm, DN 

"Uppbackad av en orkester som spelade lika väl som Music Rows absolut bästa förvandlades Södra Bar för en kort stund till de där syltorna i Nashville som så ofta blivit besjungna av både Kristofferson och Cash. David Ritschard, lägg namnet på minnet.”  Ernst Adamsson Borg, HYMN  

Lördag 21 september har vi den stora äran att få presentera honom på Bryggarsalen, och vi vet att detta kommer bli en klassiker man absolut inte vill missa. 

Biljetter ute nu!