Lera Lynn till Skandinavien i november

lera-lynn_hemsidebild_01.jpg

DATUM

20/11 - Stockholm, Bryggarsalen - Biljetter
21/11 - Umeå, Droskan - Biljetter
22/11 - Göteborg, Woody West @ Pustervik - Biljetter
24/11 - Oslo, John Dee - Biljetter

Nashville-baserade singer/songwritern Lera Lynn har genom en närmare tio år lång karriär hunnit med fyra album och hundratals spelningar på båda sidor av Atlanten. Med ett sound som spänner från traditionell Country, Americana och indie rock har hon balanserat sitt eget uttryck blandat med en rad samarbeten. Hon fick sitt stora genombrott 2014 när hon blev tilldelad rollen som resident-trubadur för HBOs True Detective. Där kunde man se Lera ensam, på scen i den mörka ödsliga syltan med sin gitarr sätta tonen för crime-dramat med sitt eteriska roots-sound på ett självklart sätt.

Senaste albumet, ‘Plays Well With Others’, är en duett-skiva som innehåller gästspel från Peter Bradley AdamsJohn Paul WhiteDylan LeBlancAndrew CombsRodney CrowellShovels & RopeJD McPherson och Nicole Atkins. Albumet skiljer sig från vanliga duetter, då Lera inte bara bjöd in dem till att sjunga på skivan, de skulle även skriva eller arrangera duetten tillsammans. Inspelad med hjälp av live-tagningar i John Paul Whites studio i Florence, Alabama där LynnWhite och Alabama Shakes’ Ben Tanner tillsammans agerade producenter. 

"Songwriting can be such a personal process; in the past I have tended to do it alone," Lynn admits. “With this record, I wanted to get outside of my own writing corner. I have access to a great community of writers and singers in Nashville, and it became an exciting challenge to sit down with some friends and say, 'Let's write a duet — one that maybe hasn't been written before — and then record it together.' This was an important thing for me to do as an artist: to open myself up to other people and have some fun.” 

I december 2018 besökte hon Skandinavien som öppnare för Thomas Dybdahl inför utsålda hus, och passade på att ge oss ett par duo-datum i Skåne. Nu är hon tillbaka för mer!