Cedric Burnside till Stockholm 23 okt

cedric-burnside_hemsidebild1.jpg

DATUM

23/10 – Stockholm, SE - Bryggarsalen - Biljetter

Det räcker med att titta på det ikoniska ferrotopi-fotot som tjänar som omslag på senaste albumet, ‘Benton County Relic’, för att förstå att Cedric Burnside är den äkta varan. Han bor fortfarande i trakterna kring Holly Springs, Mississippi nära hemmet där han uppfostrades av morfar ‘Big Daddy’, den legendariske, nu avlidne, gitarristen och låtskrivaren R.L. Burnside. Cedric turnerade, precis som fadern Calvin Jackson med R.L och föddes bokstavligen in i bluesen, eller än mer specifikt - den rytmiskt oortodoxa Hill Country-varianten som vuxit fram i Mississippi. Musiker som Junior KimbroughJessie May HemphillOtha Turner och Delta-musiker som T-Model Ford och Paul ‘Wine’ Jones var inte bara influenser under uppväxten - de var bokstavligen där, i familjens närhet. 

“My school was a juke joint/From a kid till I was grown/And blues is really/All I ever known” 

Cedric Burnside Project‘Descendants of Hill Country’ Grammy-nominerades för bästa Blues-albumet 2015 , och han tog emot Blues Music Award-priset för ‘Drummer of the Year’ fyra år rad. Cedrics senaste album visar upp hans skicklighet som gitarrist, och spelades in på två dagar tillsammans med trummis och slide-gitarristen Brian Jay i Brians hemmastudio i Brooklyn. Det är Cedrics första album för Single Lock Records med bas i Florence, Alabama - tvärs över floden från den legendariska Muscle Shoals Sound Studio som bland annat släpper musik med Nicole Atkins, Erin Rae, Lera Lynn, Dylan LeBlanc och John Paul White.

Cedric har både spelat med och spelat in med North Mississippi Allstars (Luther Dickinson gav honom Hans första elgitarr), Widespread PanicJimmy Buffett, Bobby Rush, Hubert Sumlin, Black Joe Lewis and the Honeybears och the Jon Spencer Blues Explosion. Man ser honom även spelandes trummor tillsammans med Samuel L. Jackson I Craig Brewers film ‘Black Snake Moan’ (2006), vilket var en film som delvis fungerade som hyllning till Cedrics morfar R.L. och andra ikoniska bluesmän. Med ‘Benton Country Relic’ gör Cedric Burnside ett ärligt försök att levandegöra blues för en ny generation som närmat sig genren via artister som White Stripes och the Black Keys.

Den 23 oktober spelar han på Bryggarsalen i Stockholm!
Biljetter släpps tisdag 28 maj, 10.00.