Nikki Lane till Stockholm i november

nikki-lane_post_hemsidebild_01.jpg

DATUM

6/11 – Stockholm, SE - Bryggarsalen - INSTÄLLT

Efter succén med senaste albumet 'Highway Queen' är Nikki Lane i färd med att spela in uppföljare, som förväntas släppas via New West Records (JD McPherson, The Nude PartyRobert Ellis) i början på nästa år. Nikki Lane är en modern countryrock-rebell och thrift-store country-fashion queen som de senaste tio åren dels setts som en stilikon för retrohillbilly-vågen. Både som. Artist och grundare av Second Hand-butiken High Class Hillbilly har hon varit en förgrundsfigur för den unga, hippa och inflytelserika musikscenen från East Nashville.

Nikki Lane älskar det enkla livet längs vägarna kring södern men också platser, kläder och melodier som åldrats med värdighet. De senaste året har hon och partnern Jonathan Tyler bosatt sig i en stuga bakom klassiska Austin-syltan Sam’s Town Point, en legendarisk men ganska hemlig Honky Tonk som funnits i över 30 år. Här arrangerar Lane och Tyler även sitt årliga party 'Where’s The Hideout?' under SXSW, en tillflykt för alla de som söker den genuina alternativa scenen och som de senaste åren bland annat bjudit på namn som Tony Joe WhiteWhite DenimSarah KlangTexas Gentlemen och Erin Rae

I vinter återvänder Nikki Lane och hennes band till Europa med sin ohämmade blandning av självsäker retro-country-pop och rå sydstatsblues. En sann vintage-country-rock-stjärna som är lika självklar för fans av unga LA-ikoner som Jenny Lewis och Lana Del Ray, som för dem som älskar rocklegender som Neil Young och Tom Petty