Courtney Marie Andrews till Sverige i september

courtney-marie_hemsidebild1.jpg

DATUM

9/9 – Göteborg, SE - Pustervik - Biljetter
10/9 – Stockholm, SE - Bryggarsalen - SLUTSÅLT!
11/9 – Malmö, SE - Folk å Rock - Biljetter

Presenteras i samarbete med Luger.

Courtney Marie Andrews har turnerat som musiker sedan hon lämnade hemmet i Arizona vid 16 års ålder. Tidigare har man främst kunnat se henne som gitarrist och körsångare bakom andra artister, bland annat som del av Sverigebekantingen Damien Jurados band the Heavy Light, men också till exempel Jimmy Eat World.

När ’Honest Life' kom ut hösten 2016 i USA, haglade jämförelserna med storheter som Joni Mitchell och Linda Ronstadt, medan Albumet letade sig in på ett större antal årsbästa-listor (American SongwriterRolling StoneNPRStereogum, m.fl). ‘Honest Life’ är en oerhört känslig och välkomponerad samling sånger om uppbrott som genom sitt luftiga country-anslag andas väldigt mycket 70-talets Laurel Canyon. 

Uppföljaren ‘May Your Kindness Remain’ (2018) spelades in i Los Angeles tillsammans med producenten Mark Howard (Lucinda WilliamsBob Dylan), och har sedan utgivelsen ytterligare förstärkt Courtneys position som en av samtidens mest intressanta Americana-röster. 

I september kommer hon till Sverige för tre solo-datum.