Hogslop String Band till Skandinavien i augusti

hogslop-string-band-hemsidebild.jpg

DATUM

9/8 – Lund, SE - Farm Shack BBQ - Biljetter
10/8 – Falköping, SE - Parkfestivalen - Biljetter
14/8 – Näsby Öland, SE - Carla's Café - Biljetter
16/8 – Västerås, SE - Västerås Officersmäss - Biljetter
17/8 – Gränna, SE - Grenna Bluegrass - Biljetter
20/8 – Åland, FI - Pub Ettan - Biljetter - NY!
21/8 – Stockholm, SE - Bar Brooklyn - Biljetter
22/8 – Gävle, SE - Gasklockorna - Biljetter
23/8 – Borlänge, SE - Broken Dreams - Biljetter
25/8 – Trondheim, SE - Kafé Skuret - Biljetter

Fler datum tillkommer...

The Hogslop String Band är en Nashville-baserat kvartett som utgörs av musikerna Kevin Martin (fiddle), Gabriel Kelley (gitarr), Daniel Binkley (banjo) och 'Pickle' (tvättbräda, ståbas). Bandet som bildades 2009 är djupt rotade i sydstats-traditionell old-time string band musik, har alla fyra vuxit upp med det musikaliska arvet genom familj och vänner - precis som denna musiktradition alltid har först vidare från generation till generation. De gav sig redan från starten in för att gå med i - och vinna - alla string band tävlingar de kunde runt om i Södern, likväl som att alltid leverera episkt svett-dränkta square danser vart än utrymmet tillåtit. Genom åren har de också hunnit med att dela scen med artister som Avett Brothers, Lucas Nelson, Punch Brothers, Infamous Stringdusters, Del McCoy och många fler.

Om man snabb-spolar till 2017 så har bandet börjat skriva och komponera eget material, skakat av sig den traditionella formen men fortfarande velat bibehålla sin old-time känsla i ett nytt sound. Med ett brett spektra av influenser från The Byrds till John Prime, Dough Kershaw (som också gästar på albumet) till 20-talets The Skillet Lickers så blir deras nya riktning inte helt lätt att definiera, men det rör sig ändå om något rått och vilt omisskännligt Sydstatligt. Det nya materialet är grunden till bandets första officiella, självbetitlade studioalbum som kommer ut under 2019 ackompanjerat av ett gediget turnerande och vilda live-framträdanden.

Om du aldrig sett Hogslop live så har du missat en av de mest uppiggande, fotstamps-inducerande musikaliska åkturer du någonsin ser. Så missa inte chansen i sommar.