Ron Gallo till Stockholm i Maj

Ron Gallo hemsida.png

DATUM

21/5 – Stockholm, SE - Bar Brooklyn - Biljetter

Ron Gallo’s första album ‘Heavy Meta’ (2017) var ett skabröst garage-rock vrål om människans svagheter. För någon som vid tidpunkten inte ens fyllt 30 så lät Gallo som en mycket äldre man, oreparabelt trött på världen - färgat av ett kraschat förhållande med en missbrukare.

Den Philadelphia-födde rock’n’roll-slyngeln formligen stormade in med sina melodier lika svängiga som texterna var mörka. En självrannsakande, upprorisk inställning matchat med en cynisk humor som ljudmässigt spetsas av karaktäristiska psychobilly- och surf-gitarrer blandat med vilda ylanden. Musik som gjord för att spelas live.

Med nya fullängdaren ’Stardust Birthday Party’ (2018) är den extroverta punk-filosofen tillbaka. Nöjdare med tillvaron, men utan att tappa i intensitet och den här gången riktar han blicken inåt, på sin egen utveckling. Texterna handlar inte längre bara om mörker och smärta, men han ger fortfarande uttryck för sin livsfilosofi i kontext av sin kritiska syn på den samtida mänskligheten.