Gretchen Peters till Skandinavien i April

gretchen-peters_hemsidebild1.jpg

25/4 – København, DK - Beta - Biljetter
27/4 – Kristianstad, SE - Kulturkvarteret
28/4 – Stockholm, SE - Bar Brooklyn - Biljetter

Country-artisten Gretchen Peters har en lång karriär bakom sig, både som solo-artist, men kanske framförallt som hyllad låtskrivare till en mångfald av artister, som även lett till att hon 2014 valdes in Nashville Songwriters Hall of Fame. Hon har bland annat skrivit låtar till Etta JamesPatty Loveless,Shania TwainBrian Adams och Neil Diamond. Under 90-talet låg hon bakom en rad av dåtidens största country-hits som ‘The Chill of an Early Fall’ (George Strait), ‘On a Bus to St Cloud’ (Trisha Yearwood), ‘Let that Pony Run’ (Pam Tillis) såväl som Grammy-nominerade och CMA-vinnande ’Independence Day’ (Martina McBride).

Egna albumet ‘Blackbirds’ som kom ut 2015 innehöll gästinhopp från artister som Jason IsbellSuzy Bogguss och Jimmy LaFave, gav henne ny luft som solo-artist och blev bland annat prisat av UK Americana som det årets bästa internationella album. Senaste albumet ‘Dancing with the Beast’ (2018) är en typ av temaskiva där kvinnliga huvudrollsinnehavare i olika livsskeenden tolkar sina upplevelser av sin roll i dagens Amerikanska samhälle i form av skarpa, ofta traumatiska berättelser. Gretchens röst är dröjande, sökande och har en lätt spräckt kvalitet som blir ett perfekt instrument att komplettera den sparsmakade instrumenteringen. 

I april är det dags för en Skandinavien-turné för första gången, som duo tillsammans med musikern Barry Walsh.