Brent Cobb till Stockholm i September

brent-cobb_hemsida.jpg

18/9 - Stockholm, SE - Bryggarsalen - Biljetter

Georgiasonen Brent Cobb har på kort tid blivit en av den unga Nashvillescenens mest uppskattade och respekterade neo-country-outlaws. Både som låtskrivare och artist. Genombrottet kom härom året med hyllade platta 'Shine on Rainy Day', inspelad av kusinen och mästerproducenten Dave Cobb - som på senare år vunnit mängder av Americana och Country-Grammys för för sitt jobb med artister som Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell, Lindi Ortega och Anderson East

Brent Cobb har ett tillbakalutat tilltal som minner om småstadsliv, arbetarklass-mentaliet och god grannsämja. Hans sydstats-americana är präglad av country och sydstatsrock hörd över gamla radios, på slitna vägrens-honkeytonks eller på efter-BBQ-bakgrådsjams.

Kusinerna Cobb samarbetar återigen på nya årets uppföljare 'Providence Canyon', ett album lika självklart, enkelt och ödmjukt självsäkert som en småstadsgrabb som trygg med sin begåvning har hittat sin plats i tillvaron. En sann southern gentleman, med en rebells hjärta, glimten-i-ögat-humor och sydstatsdialekt.

'Providence Canyon' har redan hyllats av Rolling Stone (4/5) och American Songwriter, han har turnerat med storheter som Chris Stapleton och Miranda Lambert. I höst kommer han tillbaka till Skandinavien och gör på nytt ett besök i Stockholm med sitt band.