Jolie Holland & Samantha Parton till Sverige i Augusti

nt_jolie-holland-samantha-parton_hemsidebild_01.jpg

28/8 - Malmö, SE - Folk å Rock - Biljetter
29/8 - Stockholm, SE - Bryggarsalen - Biljetter

‘Wildflower Blues’ är debutalbumet med Jolie Holland & Samantha Parton, men det är hela arton år sedan de först gjorde gemensam sak musikaliskt. Holland som växte upp i Texas var en turnerande musiker redan som tonåring och efter att ha bosatt sig i San Francisco under 90-talet, hittade hon till slut norrut till Vancouver. Där träffade hon singer-songwritern Samanta Parton som då hade spenderat ett par år på vägarna och tagit intryck av musiken i södra USA. Tillsammans var de med och grundade stilbildande alt.country-bandet The Be Good Tanyas, men Jolie lämnade bandet redan i samband med debutalbumet (’Blue Horse’, 2001) och flyttade tillbaka till Kalifornien – medan Samantha fortsatte turnera med The Be Good Tanyas tills två svåra bilolyckor och efterföljande hälsoproblem satte stopp 2012.

Ett par år senare, när Parton fortfarande kämpade med att komma tillbaka till ett normalt liv så började de återigen att skriva på musik tillsammans igen. När Samantha blev starkare så testade de det nya materialet med några mindre spelningar, och stärkta av mottagandet så gav de sig av till Portland för att spela in skivan med hjälp av Mike Coykendall (M. Ward, Old Joe Clarks) i hans studio. 

Albumets tio spår väver ihop influenser från jazz, blues, country, folk, rock och experimentlusta till deras egna sound och innehåller förutom deras egna sånger även ett par tolkningar av Bob Dylan och Townes van Zandt. Förutom de spritt skilda musikaliska influenserna så finns en djupt rotad intimitet i deras låtskrivande och de känslosamt ärliga texterna tar sig an både de mörka och ljusa stunderna i livet. 

I augusti kommer de till Sverige för två datum med sitt band.