Grant-Lee Phillips till Sverige i November

nt_grant-lee_phillips_hemsida.jpg

13/11 - Malmö, SE - Folk å Rock - Biljetter
16/11 - Stockholm, SE - Nalen Klubb - Biljetter

Grant-Lee Philips slog igenom under tidigt 90-tal som frontman i gruppen Grant Lee Buffalo. Trots att samtliga av bandets fyra album hyllades unisont, och singlar som 'Fuzzy' och 'Truly' blev stora hits, tog gruppen beslut om att gå skilda vägar, och Grant-Lee påbörjade sin solokarriär.

2000 kom solodebuten i form av 'Ladies’ Love Oracle', och succén var nästan omedelbar. Grant-Lee Philips lyckades dessutom få en roll i den omtyckta tv-serien Gilmore Girls som stadens trubadur, vilket banade väg för uppföljarplattorna 'Mobilize' (2001) och 'Virginia Creeper' (2003). Sedan dess har solokarriären fortsatt uppåt och särskilt albumet 'The Narrows' (2016) befäste och bekräftade vilken ledande roll Grant-Lee har inom den amerikanska singersongwriter-genren.

När Philips nu släppt skivan 'Widdershins', album nummer nio i ordningen (om man räknar in hans cover-album 'Nineteeneighties'), är det med en något mer politisk touch. Ilskan över den nya Amerikanska presidenten fick nämligen Phillips att på endast fyra dagar färdigställa skivan. Musiken är fortfarande en kombination av americana, folk och stundvis pop, och precis som alltid med Grant-Lee: en fantastiskt välkomponerad rad låtar som talar till såväl hjärtat som hjärnan.