David Ramirez tillbaka i Norden i sommar!

david-ramirez_hemsida.jpg

27/8 - Göteborg, SE - Woody West @ Pustervik w/ Tyler Childers - Biljetter
28/8 - Stockholm, SE - Bryggarsalen - Biljetter
29/8 - Oslo, NO - Cafe Mono
30/8 - Malmö, SE - Folk å Rock - Biljetter

David Ramirez fjärde och senaste album 'We're Not Going Anywhere' (sept 2017) är en slags identitets- och protest-skiva mot samtidens socio-politik där Ramirez, med sin egna bakgrund som fond, uttrycker en djup besvikelse över hur hemlandet splittras av rädsla. Albumet inleds med spåret ‘Twins’, som ifrågasätter vad det betyder att vara Amerikan 2017. ‘Twins’ utgår från hans egna minnen av 9/11 när han som 18-åring kände riktigt rädsla för första gången och hur det senaste valet var upphov till att samma känsla kommer tillbaka. 

Musikaliskt är ‘We’re Not Going Anywhere’ en steg vidare från det rootsigare soundet på tidigare album, med samma naket personliga berättelser som blivit hans signum. Ramirez besitter en intensitet i berättandet som känns, med en röst som borrar sig in i ryggmärgen för varje stavelse - men det är live han kommer till sin rätt allra bäst. När Ramirez återvände till Skandinavien i vintras så hade publiken dubblerats sedan första besöket 2016 (efter ‘Fables’) och nu är han redan aktuell för sitt tredje besök. Den här gången med fullt band, så gissningsvis är vi än fler den här gången - för har man väl sett honom, så kan man inte missa chansen att uppleva det igen.