Langhorne Slim till Skandinavien i Maj

LanghorneSlim2017_Credit-Harvey_K_Robinson-b-w.jpg

24/5 - Kristianstad, SE - Kulturkvarteret - Biljetter
25/5 - Göteborg, SE - Woody West @ Pustervik/Matsalen - Biljetter
26/5 - Malmö, SE - Folk å Rock - Biljetter
28/5 - Oslo, NO - Cafe Mono - Biljetter
29/5 - Stockholm, SE - Bryggarsalen - Biljetter

Numera Nashville-baserade Langhorne Slim har beskrivits som en enmanna-blandning av the Cramps, Becks tidiga skivor och soundtracket till O Brother, Where Art Though? - vilket med Langhornes ofta ironiska, moderna sätt att närma sig traditionell folk, country och blues inte är helt missvisande. 

Langhorne Slim är en utmärkt berättare, som gjort sig känd för sitt reflektiva låtskrivande och utomordentligt passionerade uttryck, som framförallt kommer till sin rätt när man har honom livs levande fram för sig - live. Just hans sätt att framföra sina låtar har gjort honom till en stadigt återkommande gäst hos bland annat Conan O’Brien, som uttalat är ett stort fan. Genom åren har han dessutom flitigt turnerat ihop med artister som till exempel The Lumineers, The Avett Brothers, Josh Ritter, The Devil Makes Three och Sara Watkins.

‘Love At Last Vol. 1’ (november 2017) är sjätte fullängdaren, och den som nått störst kommersiella framgångar hittills. Slim ville direkt efter ‘The Spirit Moves’ (2015) göra ett nytt album, som både skulle vara ett steg i sidled musikaliskt, men framförallt ett steg framåt genom att bli mycket mer personlig. På albumet reflekterar han över “sanningar” som vi inte riktigt vill erkänna för oss själva, som till exempel i ‘Life is Confusing’ där han grubblar: “life is confusing, and people are insane”. Det är en samling sånger där han vill utmana lyssnaren att koppla ur från den kurs som vår kultur bedömt som rätt och riktig, för att istället hitta styrkan i vår egen sårbarhet - i våra egna instinkter. 

Som han själv säger: “We look to our phones, drugs, sex whatever to find ourselves - when it’s already right here”.