Wade Bowen till Stockholm i juni

WADE BOWEN.jpg

29/6 - Stockholm, SE - Bryggarsalen - Biljetter

Support: Ben Danaher

Country-sångaren och låtskrivaren Wade Bowen som är född och uppvuxen i Waco, TX inledde sin musikaliska bana i bandet West 84 med vännen Matt Miller. 2001, efter att ha tagit examen inom PR från Texas Tech så övervägde han ett liv utanför musiken, men bestämde sig istället för att kasta sig ut på egna ben. Debuten ‘Try Not to Listen’ gav han ut själv 2002, och sedan följde den så klassiska “hårt arbetande 250-gig-per-år”-karriären, med den obligatoriskt flitiga utgivningstakten i släptåg. Förutom en rad fullängdare, live-album och en country-gospel skiva, så har Bowen även hunnit med en uppsjö av samarbeten med bland andra musiker som Randy Rogers, Ray Whiley Hubbard och Bleu Edmondson

Efter live-skivan ‘Live at Billy Bob’s Texas’ (2010), skrev Bowen på för Sony Nashville-distribuerade BNA Records för ‘The Given’ (2012). Den major-stödda femte skivan tog sig upp på en finfin nioende plats på country-album chartsen och singeln ‘Saturday Night’toppade på 39 - men kort därefter stöptes BNA om, och Bowen var återigen på egna ben för själv-betitlade uppföljaren 2014. 

När det så återigen blev dags för ett nytt album kände Bowen - nyss fyllda 40, med en lång karriär och ett misslyckat major-label försök bakom sig - att det var dags för ett nytt grepp. Han anlitade vännen och producenten Keith Gattis för att bli utmanad att ta nästa steg som artist, och resultatet ‘Solid Ground’ har precis sett dagens ljus. Det är Bowens sjunde studio-album, och första skivan med nytt, eget material på nära nog fyra år. Skivan är en slags kärleksbrev till hemstaten Texas, och är Bowens mest ambitiösa samling sånger hittills. Förutom Gattis hjälp, så hittar man finfina gästinhopp från Miranda Lambert, Jack Ingram, Lucie Silvas och John Randall - och låtskrivar-credits till Charlie Worsham, Angaleena Presley, Waylon Payne samt nämnde John Randall.

I sommar gör Wade Bowen sin första spelning i Norden när han gäster Bryggarsalen med sitt band.