Andrew Combs på turné i januari.

andrew-combs_hemsidebild1.jpg

14/1 - Göteborg, SE - Woody West @ Pustervik - Biljetter
15/1 - Oslo, NO - John Dee -
Biljetter
16/1 - Trondheim, NO - Moskus -
Biljetter
17/1 - Östersund, SE - Stuck On Live @ Studioscenen, Storsjöteatern -
Biljetter
19/1 - Umeå, SE - Make It Sound @ Droskan -
Biljetter
20/1 - Stockholm, SE - Bryggarsalen -
Biljetter
21/1 - Kristianstad, SE - Kulturkvarteret -
Biljetter
22/1 - Malmö, SE - Folk å Rock -
Biljetter

Andrew Combs, en Dallas-fostrad sångare och låtskrivare som numera är bosatt i Nashville har en känsla för att kombinera smäktande, vintage country-pop med mer nutida Americana. 

På hans senaste EP, ‘5 Covers & A Song’, delar Combs med sig av fem tolkningar på låtar som gjort ett avtryck på honom på ett eller annat sätt genom åren - och avslutande ‘Expectations’som skrivits tillsammans med Sarah Siskind. Covers på The Strokes och Radiohead är nostalgiska tillbakablickar till sitt själv-sökande tonårs-jag, medan Loudon Wainwright III’s ‘4x10’ representerar ett mer nutida perspektiv på rollen som pappa och gift man. Lucinda Williams och Blake Mills har inspirerat som låtskrivare, arrangörer och ordsmeder. 

De två senaste fullängdarna ‘All These Dreams’ och ‘Canyons of my Mind’ har gett honom bredare internationell uppmärksamhet, och han har jämförts med bland andra Mickey NewburyGlen CampbellTownes Van Zandt och Harry Nilsson. Genom dessa båda album har den känsliga vagabonden som Combs tidigare gett uttryck för, nu fått sällskap av en mer jordad personlighet. En Combs som gradvis blivit mer bekväm i sitt skinn, och som nu också delar med sig av sina musikaliska influenser.


I Januari är han tillbaka i Skandinavien för en rad duo-spelningar tillsammans med Charlie Whitten.