Nicole Atkins till Stockholm i april.

nicole-atkins_hemsidebild1.jpg

25/4 - Stockholm, SE - Bar Brooklyn - Biljetter

Nicole Atkins fick sitt genombrott med debuten ’Neptune City’ som gavs ut redan 2007. Sedan dess har Atkins varit en flitig gäst på TV-program som ‘The Late Show with David Letterman’‘Conan’ och ‘Later… with Jools Holland’. Hon har dessutom turnerat flitigt världen över - både under eget namn och som öppnare för bland annat The Black KeysMavis StaplesJD McPhersenNick CaveOld 97sPrimal ScreamChris Isaak och gjorde så sent som sensommaren 2018 succé som support åt Dylan Leblanc & The Pollies under deras Skandinavienturné.

Förra året återvände Nicole Atkins med strålande comeback-albumet ’Goodnight Rhonda Lee’, en rykande vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Bobbie GentryDusty SpringfieldCandi Staton och Janis Joplin. Albumets huvudkaraktär Rhonda Lee, är ett alkoholist-alter-ego som Atkins genom albumets nästan smärtsamt personliga berättelser lämnar bakom sig. Det är ett uppriktigt, ärligt album och i fokus ligger det allra mest unika med Atkins, hennes makalösa sångröst. Inför inspelningarna tog hon upp kontakten med vännen Chris Isaak, ett samarbete som ledde till albumets mest självklara spår, tidlösa ’A Little Crazy’ samt titelspåret ’Goodnight Rhonda Lee’. De musiker som togs in för inspelningarna har man tidigare hittat bakom bland annat Robert Ellis, Khruangbin och The Texas Gentlemen och som producenter anlitades Niles City Sound som även jobbat med retro-soulsuccén Leon Bridges.